085 - 0069031

Masterclass Lijfrente in de praktijk

  • Naarden
  • vanaf 01 oktober 2020

Erik van Toledo, werkzaam op de afdeling Brieven en Beleidsbesluiten van de Belastingdienst en lid van de Kennisgroep Verzekeringsproducten en Assurantiebelasting van de Belastingdienst, neemt u mee aan de hand van praktijk casuïstiek in de wetenswaardigheden van de Individuele oudedagsvoorziening, de lijfrente contracten.
Tevens kunt u hiermee PE punten behalen voor: NBA, KNB, RB, FFP en SEH.

  • PE Punten voor NBA, KNB, RB, FFP en SEH
  • In 3 uur tijd
  • Einde van de dag
Delen:

Masterclass Lijfrente in de praktijk

Voor de financieel professional die z’n kennis up to date wil houden en/of zijn PE punten wil behalen. Deelnemers ontvangen de volgende punten:
De Register belastingadviseurs (RB) 3 fiscaal, de accountants (NBA) 3, de financieel Planners (FFP) 3 Kennis en Actualiteit en de Erkend hypotheekadviseur (SEH) 3 B punten.


Tijdsindeling

15.30 – 16.00 ontvangst
16.00 – 18.00 programma
18.00 – 18.30 pauze/eten
18.30 – 19.30 programma

Inhoud van het programma

Aan de van hand van praktijkcases worden een aantal veel voorkomende aspecten behandeld zoals o.a.:
De uitvoering van de lijfrentecontracten bij expiratie.
De gevolgen van afkoop lijfrente voor de verschillende regimes.
De gevolgen de overschrijding van de wettelijke termijnen.
De saldoverklaring.

De spreker, trainer en begeleider

Erik van Toledo is als beleidsadviseur inkomensheffing niet winst werkzaam op de afdeling Brieven en Beleidsbesluiten van de Belastingdienst en lid van de Kennisgroep Verzekeringsproducten en Assurantiebelasting van de Belastingdienst.

Individuele oudedagsvoorzieningen (lijfrenten en kapitaalproducten) én ontslagstamrechten vormen zijn fiscaal-technische specialismen. Hierover schrijft hij boeken, studiemateriaal en vakartikelen. Ook doceert hij zijn specialismen. Erik beheert de website www.fiscaalleven.eu. Hij spreekt op persoonlijke titel.