085 - 0069031

Examentraining Praktijk FFP

In deze tweedaagse examentraining, speciaal voor de financieel professional die een financieel memo moet uitwerken, krijgt u tips & trics aangereikt hoe u dit moet aanpakken.

  • Uitgebreide uitleg over hoe u e.e.a. moet aanpakken.
  • Uitleg door een ervaren professional
  • Alle onderdelen van het praktijkexamen komen aan bod
Delen:

Examentraining Praktijk FFP

Voor de professional die zich wil bekwamen in het onderdeel "het uitwerken van een financieel memo" is dit een uitstekende keuze. Tijdens deze tweedaagse klassikale training wordt met name de nadruk gelegd op hoe men dit kan aanpakken

Informatie over het praktijkexamen
Het Praktijkexamen bestaat uit drie onderdelen in de onderstaande volgorde:

  1. Uitwerken financieel memo (thuis uitwerken casusopdracht, de kandidaat krijgt hiervoor 3 weken de tijd).
  2. Inventarisatiegesprek (een inventariserend klantgesprek van 30 minuten met 2 assessoren; 30 minuten voorbereidingstijd).
  3. Adviesgesprek (met 2 assessoren: presentatie advies 15 minuten, verdediging 30 minuten, totaal 45 minuten).

De kandidaat moet voor alle drie de onderdelen van het Praktijkexamen een voldoende halen. Zowel het Theorie-examen als het Praktijkexamen nieuwe stijl zijn gebaseerd op actuele wet- en regelgeving.

Het mondelinge deel van het Praktijkexamen (Inventarisatie- en Adviesgesprek) vindt plaats bij Examenadviesburo in Nieuwegein.

Het Adviesgesprek gaat over de casus van het Financieel memo. Het Inventarisatiegesprek is gebaseerd op een andere casus die u vlak voor aanvang Inventarisatiegesprek uitgereikt krijgt.

Toelating tot het mondelinge deel van het examen geschiedt alleen na goedkeuring Financieel Memo door de assessoren. De assessoren bepalen of de kandidaat nog voor het mondelinge deel de gelegenheid krijgt zijn uitwerking van de casusopdracht te verbeteren.

Meer informatie over het praktijkexamen kunt u vinden op de website van de FFP