Compliance

Alle opleidingen en trainingen
Shutterstock 765227776 removebg preview

Over Compliance opleidingen en trainingen

Compliance is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Bedrijven willen werken volgens wet- en regelgeving en geldende normen, maar het gaat ook om het creëren van transparantie voor klanten en stakeholders. De financiële sector heeft compliance omarmd als methode om risico’s te beheersen en een zorgvuldige, betrouwbare dienstverlening te garanderen.

E-learning
U kunt de trainingen online volgen op een tijdstip dat u gelegen komt. En is er iets na één keer nog niet helemaal duidelijk, dan bekijkt u de uitleg gewoon nogmaals. Ook eventuele examens worden online afgelegd.


E-learning Vakbekwaamheid voor leidinggevenden (IDD)
IDD staat voor ‘Insurance Distribution Directive’ en wordt ook wel de (Europese) Richtlijn Verzekeringsdistributie genoemd. De IDD is per 1 oktober 2018 in werking getreden en heeft gevolgen voor de financiële branche. Eén van die gevolgen is dat voor de feitelijk leidinggevenden van medewerkers met klantcontact vakbekwaamheidseisen gaan gelden. Met de E-learning Vakbekwaamheid voor leidinggevenden voldoet u snel én aantoonbaar aan de basis vakbekwaamheidseisen van de IDD.

Online Masterclass AVG Wwft
De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is een Europese verordening die de regels voor de verwerking van persoonsgegevens door bedrijven en overheidsinstellingen in de hele EU standaardiseert. Het doel is om de bescherming van persoonsgegevens binnen de EU te garanderen en het vrije verkeer van gegevens te waarborgen. De AVG trad in mei 2018 in werking. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is de toezichthouder voor de AVG. Naast de AVG is voor financials de Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme), die bijvoorbeeld een bewaarplicht eist, van belang. AVG en Wwft kunnen in de dagelijkse praktijk botsen. In 6 online colleges leert u hoe de AVG in de praktijk werkt, wat er nieuw is in de Wwft (en hoe om te gaan met de verschillen tussen de AVG en Wwft.

Compliance opleidingen en trainingen