Wat is voor u van toepassing?

Btw tarief

Btw-tarieven
Op onze website worden alle prijzen exclusief btw weergeven. Op deze manier kunt u de prijzen goed vergelijken. Op verschillende producten en diensten gelden namelijk verschillende btw-tarieven. De btw-tarieven worden automatisch toegepast en weergegeven tijdens het bestelproces. In dit artikel maken we de btw-structuur inzichtelijk.

Vrijstelling

Florens opleidingen BV is een btw-plichtig bedrijf. Sommige instanties en particulieren kunnen geen btw terugvorderen van de Belastingdienst.
Voor deze groep geeft Florens de mogelijkheid om btw-vrij te bestellen en dus een factuur zonder btw te ontvangen. Echter, om de btw-vrijgestelde factuur beschikbaar te kunnen stellen zijn wij genoodzaakt een btw-vrij toeslag van 10% op de totaalfactuur in rekening te brengen.


VRAAG: Kom ik in aanmerking voor btw-vrijstelling?

  • Kunt u of kan uw organisatie btw terugvorderen, kies dan voor ‘Factuur met btw’. U draagt 21% btw (of 9% bij online producten) af aan ons, deze kunt u terugvorderen bij de belastingdienst.
  • Kunt u of kan uw organisatie géén btw terugvorderen, kies dan voor ‘Factuur zonder btw’. U betaalt een btw-vrij toeslag van 10%, dit is uiteraard voordeliger dan het betalen van de volledige btw wanneer u deze niet kunt terugvorderen.

Voorbeeld btw en vrijstelling
We kunnen het verschil het beste uitleggen aan de hand van een voorbeeld met 21% btw.

  • U kunt wél btw terugvorderen
    U betaalt bij een cursusprijs van € 1.000,- 21% btw. U kunt dit terugvorderen bij de Belastingdienst. Uw netto investering is € 1000,-.
  • U kunt géén btw terugvorderen
    U betaalt bij een cursusprijs van € 1.000,- een btw-vrij toeslag van 10%. Uw netto investering is € 1100,-. Dit is uiteraard goedkoper dan wanneer wij u 21% btw in rekening zouden brengen, die u niet kunt terugvorderen. Uw netto investering zou in dat geval € 1.210,- zijn.


VRAAG: Hoe kan ik aangeven dat ik btw-vrijstelling wil?

Zodra u zich gaat inschrijven of een product in uw winkelmandje doet en u komt bij de laatste stap “Factuurgegevens” wordt de optie aangegeven.

Mocht het zo zijn dat u meerdere producten bestelt waar verschillende btw-tarieven voor gelden, dan ziet u de verschillende bedragen altijd bij de eindafrekening. Zo heeft u altijd vooraf inzicht in de kosten.